Der var masser af forventning i luften, da Niels Steensens Gymnasium åbnede dørene til orienteringsaften for gymnasiet onsdag den 13. januar. Rektor Lise Baadsgaard Jepsen bød velkommen til gymnasiesøgende unge og deres forældre i den stopfyldte Englesal, og så gik det løs med indlæg af elever og lærere om hverdagen på NSG, blandet op med indslag fra 1g’s musikhold og en smagsprøve fra årets NSG-show.

Gymnasiesøgende unge og deres forældre i den tætpakkede Englesalpå NSG.

Gymnasiesøgende unge og deres forældre i den tætpakkede Englesal på NSG.

Fællesskab, faglighed og internationale aktiviteter var ord, der gik igen i præsentationerne. 2g’erne Claudia og Victor fortalte om lærere med tid til den enkelte, vilje til at møde eleverne hvor de er, og om venskab på tværs af årgange. Studieture og udvekslingsrejser i Europa, Kina og USA fyldte også godt, og det samme gjorde NSG’s succes med optagelse af elever på Akademiet for Talentfulde Unge og andre særtilbud til de særligt ambitiøse. Buster Pilegaard, student fra 2013 og nuværende studerende på Copenhagen Business School, opsummerede aftenens første del med et nøgternt tilbageblik: ”Uden NSG ville jeg ikke være, hvor jeg er nu.”

Victor og Claudia fortæller om hverdagen i gymnasiet

Victor og Claudia fortæller om hverdagen i gymnasiet: fællesskab, faglighed og internationale aktiviteter

 

1g's musikhold optræder med "Criminal Mind" (Lucas Graham)

1g’s musikhold optræder med “Criminal Mind” (Lukas Graham)

 

Oskar anslår de helt rigtige tangenter

Oskar anslår de helt rigtige tangenter

Siden blev der lejlighed til at strække benene og udforske gymmasieafdelingen, møde lærerne, snakke med nuværende elever og snuse til fagkombinationer. Den splinternye 3D-printer blev beundret i fysiklokalerne, og lærerne i kinesisk tegnede skriftegn og viste, hvad kaligrafi går ud på. ”Keep calm and carry on” var rådet i engelsk, mens der blev budt på retsina og fetaost af skolens lærer i latin og græsk. Der var travlt, men heldigvis også tid til at blive overrasket og spørge ind til fagene undervejs.

Naturvidenskab prioriteres højt på NSG

Naturvidenskab prioriteres højt på NSG