Det er altid mærkeligt, underligt og tomt, når årets forestilling slutter. Den følelse var der mange elever, der havde, da den sidste forestilling på Kære… var forbi i fredags. Luften var fuld af melankoli, glæde og tårer, da det hårde, spændende og udfordrende arbejde var fuldført, og eleverne kunne nu kigge tilbage på et langt forløb, hvor de havde arbejdet intensivt med forestillingen men også med dem selv.

Katrine Aarup Nielsen og Sebastian Abbondio

Katrine Aarup Nielsen og Sebastian Abbondio

I forestillingen var elevernes egne historier nemlig i fokus, da materialet til de dagbøger, som stykkets tre hovedpersoner læste op af, var skabt ud fra improvisationer. Dette gjorde processen meget personlig. Instruktørassistenten, Maria Jacoba Kalsbeek, udtrykte det således:

I de fire år jeg har været med til at lave NSGshowet, har dette stykke været det sværeste at lave. Og det er ikke, fordi stykket er specielt kompliceret, eller at skuespillerne skulle improvisere. Nej, det svære består i, at stykket handler om os, om vores følelser, og om hvordan vi oplever dét at være teenager. Derfor er det et meget personligt stykke, som er svært at realisere, men samtidig er det også det fedeste og sjoveste stykke, som jeg har været med til at lave.

Cecilia Sand, Sally Klie,  Valentina Rasksen og Sebastian Abbondio

Cecilia Sand, Sally Klie, Valentina Rasksen og Sebastian Abbondio

Til at hjælpe med tilblivelsen af forestillingen var skuespilleren Cyron Melville på besøg i en øveweekend. Hver gang I spiller scenerne, skal I agere impulsivt og opfatte alting, som var det første gang det skete, forklarede Cyron, så bliver scenerne mere levende. Og netop disse ord var nøgleordene i udvikling af scenerne, da alle ønskede, at scenerne skulle have et autentisk udtryk. Derfor improviserede eleverne også på scenen under forestillingerne.

Rasmus Holm

Rasmus Holm

At skrive denne sidste artikel om forestillingen Kære…, er lidt det samme som at udfylde den sidste side i en dagbog. Det er lidt mærkeligt, og man kan ikke lade være med at tænke tilbage på alle de gode stunder, man har haft sammen med eleverne. Jeg glæder mig allerede til, at vi skal mødes igen og se forestillingen sammen på storskærm.

NSGshowet siger tak for i år. Vi glæder os til næste år, hvor vi skal lave noget helt andet…

Peter Togsverd

Helena Lagoni Isbye

Helena Lagoni Isbye

 

Vibe Klein

Vibe Klein

 

Oskar Hammeken

Oskar Hammeken