På NSG kender alle elever og lærere Jeanette Holm, der står for driften af kantinen. Her kan der købes sandwich, pizza og meget andet til de dage, hvor man ikke har nået at smøre madpakke eller bare trænger til et friskt frokost-indspark udefra.

Som alle andre virksomheder, der sælger madvarer til forbrugere, får også NSG’s kantine en smiley, for at alle kan se, hvor god kantinen er til at følge reglerne for fødevarehåndtering. Men i NSG’s kantine går det så godt, at Jeanette og hendes team har fået elite-smileys, lige siden denne særlige udmærkelse blev introduceret i 2008. Man får en elite-smiley, når man har fået mindst fire storsmilende smileys i træk og ikke haft nogen anmærkninger de seneste 12 måneder. Eller sagt på en anden måde: når det handler om fødesvaresikkerhed i perioden 2008-18 ligger NSG’s kantine helt i top.

Jeanette er indbegrebet af NSG, og i 2019 kan hun holde 40-års jubilæum til december. Da Jeanette tiltrådte i 1979 var det i første omgang rengøringen, det gjaldt. Men i de sidste ca. 15 år har hun haft ansvar for kantinedriften. Fire gymnasielever assisterer med salget i det travle spisefrikvarter, mens Hadia hjælper om morgenen med tilberedning og anretning.  Og hvad sælger så bedst? ”Alt det lune”, svarer Jeanette uden tøven. ”De hjemmelavede pizzaboller er meget populære. De bliver kun slået af pasta med kødsovs, når vi har det på menuen.”

Stort tillykke til Jeanette med de mange elite-smileys. Og et endnu større tillykke med det kommende jubilæum. Det glæder vi os til at smage!

Af Andreas Rude