Nyhedsbrev: Nyt fra skolen, marts 2016

Skolen er vokset gennem de sidste år, og vi er nu oppe på ca. 650 elever. Derfor er ledelsen blevet udvidet med endnu en person til at varetage de mange ekstra arbejdsopgaver på en stor skole. Det er skolens lærer i matematik og dansk, Thomas Emil Nøddelund, der er blevet ansat som viceafdelingsinspektør fra den 1. marts.

Gymnasiet og G10

Mandag den 11. januar blev der afholdt orienteringsaften for kommende G10 elever og onsdag den 13. januar for kommende 1.g elever. Det var nogle velbesøgte arrangementer. Vores elever var gode ambassadører for skolen og fortalte om, hvordan det er at være elev på NSG, og sammen med skolens lærere informerede de om vores gymnasie- og G10-tilbud.

I uge 1 drog elever fra 3.g afsted på skitur til det franske skisportssted Montgenèvre. Turen var en del af undervisningen i idræt på B-niveau. For flere elever var det første tur på ski, og efter fem dage med praktisk og teoretisk undervisning klarede alle elever sig ned af både røde, blå og grønne pister.  De mere rutinerede elever stiftede bekendtskab med carvingsving, kortsving og freestyle skiløb

3 G'ere fra NSG på ski

3 G’ere fra NSG på ski

I januar var fjorten elever fra NSG ledsaget af lærerne Johanne de Leon og Olav Csiky til foredrag om liv i ekstreme miljøer på H.C. Ørsted Instituttet med en af de førende forskere indenfor “bjørnedyr” og “korset-dyr”, dr. scient. Reinhardt Kristensen. Forelæsningen gav indblik i biologisk forskning på meget højt niveau, og livet som forsker rundt omkring i verden.

Max med fans fra NSG

Max med fans fra NSG

Den 7. marts var der fællestime med tidligere pilot og nuværende advokat og forfatter Max Ulrich Klinker (NSG student 1987), som fortalte gymnasiet og 10. klasse om sin nyeste roman ”Flyver i Natten”. Det er beretningen om piloten Gustav Nerben, hans bohèmeliv i 1980’ernes København og om en enkelt natflyvning fra Kastrup til lufthavnen i Rønne, der fik fatale følger.

Prøver og større opgaver i Gymnasiet

I december måned havde 1.g deres første obligatoriske årsprøver i Naturvidenskabeligt Grundforløb og Almen Sprogforståelse. Efter 1.g’s gymnasiale Grundforløb i efteråret begyndte de på deres studieretninger d. 5. januar.

Eleverne i 3.g har afsluttet deres SRP, Studieretningsprojekt, i december. Sidst i januar gik de i gang med deres eksamensopgave i faget Almen Studieforberedelse (AT), som skal være klar til den mundtlige studentereksamen i maj-juni. Eleverne i 2.g har skrevet deres Studieretningsopgave, som forberedelse til deres SRP i 3.g. I denne uge har 3.g og 2.g været til terminsprøver.

Grundskolen                                   

Fastelavn

Tønderne var sejlivede, og der skulle mange slag til fra 6. og 7. klasserne, før stavene begyndte at give sig. Heldigvis var der i mellemtiden masser af flotte kostumer at kigge på. For eleverne havde klædt sig ud efter alle kunstens regler og givet fantasien frit løb. Der var katte og banditter, enhjørninger og påfugle, præsident Obama og æslet fra Peter Plys. Dagen sluttede i kantinen med fastelavnsboller og præmieuddeling til kattekonge og kattedronning samt bedste udklædte i hver klasse.

Messer og gudstjenester

I januar og februar har der været afholdt henholdsvis Kyndelmisse-messe og Askeonsdags-messe for skolens katolske elever. For de ikke-katolske elever blev fastetiden indledt med et besøg af folkekirkepræst Anne Kathrine Giversen, sognepræst i Sions Kirken. Hun holdt to fastegudstjenester med de forskellige årgange i grundskolen.


NSG-show 2016

Årets NSGshow med op mod 80 medvirkende elever og lærere løb af stablen 9.-11. marts med en særforestilling for 6.-7.-klasse den 8. marts. Eleverne havde selv være med til at skrive stykket, og det var deres egne historier og følelser som teenagere, der var i fokus. Stykkets hovedpersoner, to piger og en dreng, læste op fra deres dagbøger, og det blev omsat til handling gennem en ”dobbeltgænger” på scenen.’

Under indstuderingen af stykket havde de medvirkende haft en workshop med skuespilleren Cyron Melville, som fortalte om sine erfaringer som skuespiller og instruerede nogle scener og gav gode inputs til NSG-eleverne. Dramalærer Peter Togsverd havde det overordnede ansvar som instruktør, og skolens musiklærer, Dan Dalgas Haldager, stod for arbejdet med de mange sange og musikledsagelsen til stykket.

Katrine Aarup Nielsen og Sebastian Abbondio

Katrine Aarup Nielsen og Sebastian Abbondio

Igen i år fik vi en fantastisk forestilling, som er med til at skabe det stærke sammenhold, der er mellem vores elever på tværs af årgange og klasser.

Det kinesiske

Den 15. januar var de koncert med klassiske kinesiske instrumenter ved Music Confucius Instituttet i Kirken for alle 6. klasserne. I forlængelse af dette var der den 26. januar arrangeret en workshop for 6. klasserne om disse kinesiske musikinstrumenter med undervisning af lærere fra Music Confucius instituttet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Her havde eleverne mulighed for at prøve de forskellige instrumenter.

 

Den 25. februar var ca. 200 NSG-elever fra grundskolens ældste klasser og gymnasiet til kinesisk nytårskoncert med Music Confucius Institute i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Koncertsal på Frederiksberg. Eleverne oplevede både hestevæddeløb, tropisk regn og en samtale mellem en fisker og en træskærer, alt sammen fortalt gennem klassiske kinesiske musikstykker.

Frivillig tur til Beijing i vinterferien

Ledsaget af Rune Ammitzbøll, Fredda Galea og Thomas Emil Nøddelund oplevede 24 elever fra NSG Beijing. Programmet omfattede de vigtigste seværdigheder såsom Den forbudte By, Lama Templet, Den kinesiske mur, Sommerpaladset, kunstdistriktet 798, og meget mere. Eleverne fik oplevet kulturen og lærte om vigtige dele af Kinas historie og religion.

IMG_5196 

Caritas Fasteindsamling til fordel for bønder i Uganda

Caritas-brobygger Paul Jørgensen (NSG student 1966) holdt den 9. marts foredrag for grundskole og gymnasium om Caritas Danmarks fasteindsamling 2016 til fordel for Ugandas bønder. Som frivillig brobygger og formidler havde Paul Jørgensen selv for nylig været i Uganda for at lære om vilkårene og udfordringerne for Caritas’ indsats i det afrikanske land. Man kan støtte projektet via Caritas hjemmeside.

 

Lise Baadsgaard Jepsen, marts 2016