Nyhedsbrev: Nyt fra skolen, maj 2016

NSG Årsfest

Stemningen var i top, da skolen fredag d. 29. april slog dørene op for den længe ventede årsfest, og stiligt klædte elever fra 6. klasse til 3.g strømmede til.  Siden blev der spist asiatisk inspireret middag i klasserne (for 3.g’ernes vedkommende på lærerværelset) og gjort klar til den store udfoldelse på dansegulvet.

årsfest 9

Traditionen tro var aftenens højdepunkt de kommende studenters indtogsmarch i den store gymnastiksal efterfulgt af første runde af Les lanciers. Derefter lagde salen gulv til konkurrencer mellem klasserne såvel som den rene fornøjelsesdans. I kantinen var der diskotek, og for 3. g’erne var der lounge-stemning i den lille kantine. De yngre klasser søgte derimod til den lille gymnastiksal, hvor der var rodeo-tyr. Her gjaldt det om at holde godt fast!

NSG Alumneforening på bedding

Søndag den 22. maj inviterer skolen tidligere studenter og ansatte til stiftende generalforsamling for Niels Steensens Gymnasiums Alumneforening.  Forinden holder operachef Kasper Holten (student 1991) oplæg, og der er tid til hyggeligt samvær. Alumneforeningen har allerede sin egen side på skolens hjemmeside http://nsg.dk/alumne/ såvel som på Facebook https://www.facebook.com/nsgalumne/  Der bliver annonceret for alumneforeningen i dagspressen, Katolsk Orientering samt på Politikens lysaviser.

Gudstjenester og messer   

Onsdag den 30. marts blev der afholdt to økumeniske påskegudstjenester for hhv. 6. og 7. klasserne og 8. og 9. klasserne under medvirken af p. Michal og Anne Kathrine Giversen, sognepræst i Sions Kirken. 

Gymnasiet

La gastronomie française – i fuld udfoldelse på NSG

Midt i april afsluttede 1.g franskholdet et forløb om fransk gastronomi med en lille madkonkurrence. De tre deltagende teams havde hver især fået tildelt forskellige råvarer, og herudfra fandt de selv frem til anvendelige opskrifter. I 5. og 6. modul var der fuldt tryk på i skolens køkken, og retterne blev derefter præsenteret for et kritisk udvalg af lærere og “mad-connaisseurs”.

Fuld tryk på i skolens køkken.

Fuld tryk på i skolens køkken.

Vinderen blev Elisabeth, der stillede op med en couscous med rejer i hvidvinsovs med fennikel og rosiner. Men flere af de andre opskrifter fik også ros.

Sprogrejser i marts og april: Hamborg, Barcelona og Paris

Turen gik til Hamburg for 2.g’s tyskhold. I undervisningen havde eleverne særligt beskæftiget sig med de forskellige tyske forbundsstater. Derfor var Hamburg, Tysklands næststørste by som både er stat og by, et perfekt rejsemål. Museumsbesøg blev der også tid til.

2.g’s spanskhold testede de sproglige evner i Barcelona og besøgte bl.a. NSG’s partnerskole Escola Infant Jesús i Barcelona. Her gik snakken livligt om selvstændighedsdebatten i Catalonien. Holdet fik også set nærmere på Camp Nou, Park Güell, La Sagrada Familia og andre af byens vartegn.

Temaet for 2.g’s sprogtur til Paris var “Frankrig som hurtigt skiftende samfund”, og i den anledning besøgte eleverne bl.a. Musée de l’Homme (Menneskets museum) og Musée de la Contrefaçon (Museum for forfalskninger og kopivarer). Her var der anledning til at reflektere over nationalitetsbegrebet, mennesket som kulturelt væsen, samt hvordan man bliver påvirket af det globale marked i sin hverdag.

 

3.g på klatretur

Mandag efter påske drog 3.g idræt C-niveau på cykeltur til Blocs & Walls på Refshaleøen. Her skulle de modige unge mennesker prøve kræfter med højderne i Købehavns Klatrecenter.

Fuld gang i friklatringen!

Fuld gang i friklatringen!

Efter en let opvarmning og lidt teknisk vejledning fra de kyndige klatreinstruktører kastede de sig ud i bouldering (friklatring). Derefter stod den på rebklatring, hvor eleverne skulle forsøge sig med Blocs & Walls’ 10 meter høje klatrevæg. De fik dermed mulighed for at prøve deres grænser af, og flere overvandt højdeskrækken med succes. Efter 2 timers klatring og ømme arme måtte vi drage hjemad til trods for, at flere havde fået blod på tanden. Tak til Blocs & Walls for kyndig og sikker undervisning.

Grundskolen                                   

Korbesøg fra Aalborg

Den 12. april besøgte 34 elever fra Sct. Mariæ Skole i Aalborg NSG og sang for skolens 6. og 7. klasser i kirken. Repertoiret spændte fra ”Elefantens Vuggevise” til ”Man in the Mirror” af Michael Jackson. Korets entusiasme var smittende og indirekte en reklame for NSG’s eget arbejde med at etablere et kor.

New_Skt. Mariæ Skole kor 2

NSG løb for Team Rynkeby

Traditionen tro deltog elever fra grundskolen, 10G og 1.g i Team Rynkeby Skoleløbet.  Løbet fandt sted den 8. april. Det er Danmarks største velgørenhedsløb, og alle indtægter går til Børnecancerfonden. Inden løbet skulle eleverne indgå sponsoraftaler med deres familie og venner. I skrivende stund er årets indtægt endnu ikke gjort op.

20150518-rynkeby-0309 

Det kinesiske

Udveksling i 2g

Lige efter påskeferien drog en gruppe elever fra 2ab på udvekslingstur til Beijing (29/3-9/4) med lærerne Jianshu Chen og Peter Lim. Her fik eleverne mulighed for at opleve Kina og møde elever og lærere fra vores kinesiske partnerskoleThe High School Affiliated with Renmin University. Eleverne boede på skolen og deltog i undervisningen og fik knyttet bånd til de kinesiske elever. Der er genbesøg på NSG til august.

Kinesiske test

Den 26. april deltog NSG’s elever i Grundskolen i internationale kinesiske test. Skolen betaler for, at eleverne deltager i disse test efter henholdsvis to, tre og fire års undervisning.

Tirsdag den 28. april deltog følgende klasser i de internationale kinesiske test: YCT1,YCT2, HSK1, HSK2, HSK3

YCT er en forkortelse for Youth Chinese Test. HSK er en forkortelse for Hanyu Shuiping Kaoshi (Chinese proficiency Test). Begge test består af lytteforståelse og læseforståelse.

For at bestå YCT-niveau 1 skal eleverne kunne ca. 80 kinesiske ord(tegn), på niveau 2 ca. 150 ord. For at bestå HSK-prøven på niveau 1 skal eleverne kunne ca. 150-200 ord og på niveau 2 ca. 300 ord. Prøvematerialet bestilles og købes fra Kina. Prøvesættet bliver sendt til Kina og rettet af kinesiske lærere. Derefter bliver der udstedt et bevis, hvor resultatet er anført.

Beviset kan bruges i såvel Kina som i andre lande.

Lise Baadsgaard Jepsen