20160926-udveksling-barcelona-0002

Gennem mange år har Niels Steensens Gymnasiums Grundskole udvekslet med vores partnerskoler i Reims og Dresden. Sidste år fik vi gennem vores internationale jesuiternetværk kontakt med Escola Infant Jesús, som ligger i Barcelona. Skolen blev oprindeligt grundlagt i 1860 af den katolsk nonneorden Søstrene af Jesubarnet derfor navnet:  Escola Infant Jesús – Barn Jesus Skolen. I 2015 blev skolen overdraget til jesuitterne.

20161031-udveksling-barcelona-0008

I år var det 9g, der havde muligheden for at udveksle med vores catalanske partnerskole, selve forberedelserne begyndte allerede i 8. klasse, hvor eleverne lavede en ’student profile’, hvor de beskrev sig selv – efterfølgende fandt den catalanske skoles elever som passede i profil til vores elever. Inden rejsen til Barcelona havde eleverne et forløb omhandlende den Spanske Borgerkrig og religion i Spanien. Eleverne var klar til en uge i Spanien. Som noget nyt strakte udveklingen sig over syv dage, vores partnerskole ville gerne forlænge udvekslingen, så eleverne kunne deltage i den catalanske folkefest: La Mercè.

20160924-udveksling-barcelona-0001

9g mødte i lufthavnen fredag kl. 09 – klar til en spændende uge i Barcelona. Efter få timers flyvetur og en metrotur ind til byen mødtes eleverne med deres ’nye venner’, allerede fra den første dag var der planlagt program for eleverne. Weekenden stod i La Mercès tegn, hvor eleverne var rundt med deres ’nye familier’ og se festlighederne, et af højdepunkterne for festlighederne er Castellers, hvor Barcelonas områder dyster i de højeste mennesketårne – det er en weekend fyldt med underholdning, men det var også weekenden hvor vores eleverne var sammen med deres udvekslingsfamilier. Mandag morgen stod eleverne klar til undervisning på Escola Infant Jesús, hvor eleverne blev introduceret til catalansk mad, sprog og kultur. Ugen stod på rundvisninger hvor eleverne var ude og se det berømte benediktinske kloster Montserrat, hvor højdepunktet var kl. 12-koncerten, hvor eleverne så det berømte drengekor og ’Den sorte Madonna’ – Jesuitternes ordensgrundlægger Ignatius af Loyola boede kort på klosteret, og derfor gik eleverne i fodsporene på den mand, der er skyld i det skolesystem, vi har. De næste dage fulgte eleverne i Picassos og Gaudis fodsprog, og det moderne Spaniens historie blev udfoldet for eleverne gennem foredrag og museumsbesøg.

20160928-udveksling-barcelona-0005

Når man er på udveksling bliver der knyttet bånd mellem de spanske og danske elever – men der bliver også knyttet et fællesskab mellem klassens elever. Med vores udveksling håber vi på, at eleverne knytter bånd med andre elever – og derfor får en ide om vores fælles historie som europæere. At eleverne kan se at vi har forskelle – men at europæiske unge minder om hinanden uanset om de bor i Danmark eller i Spanien.

20160927-udveksling-barcelona-0003

Vi ser frem til genbesøg i april, hvor de spanske elever skal bo hos vores elever.

20160928-udveksling-barcelona-0006