Det olympiske stadion (olympiske kompleks)

Vi landede i Rom søndag den 8. oktober. Vi blev hentet ved lufthavnen i privatbus, som kørte os hen til vores hotel San Giusto. Hotellet var rigtig hyggeligt indrettet – værelserne var fine, men dog meget forskellige. Efter vi havde fået tid til at pakke ud, tog vi ud til et museum, hvor Jon kom med små foredrag om forskellige udstillede objekter. Herefter tog vi på restaurant med god mad, men restauranten var ikke uddelt begejstreret for at betjene 40 menneskers forskellige smagsløg.

Om mandagen blev vi sendt ud på et orienteringsløb, det var rigtig sjovt (og lidt hårdt!), men vi fik på den måde set vores lokalområde. Herefter besøgte vi Peterskirken, hvilket var rigtig interessant. Særligt størrelsen og den betydning, som den har for katolikker verden over, var betagende. Tirsdag og onsdag blev vi vist rundt af idrætsprofessor Hans Bonde (som har samme status for vores idrætslærere som Beyoncé eller ”Citybois” har for os). Hans Bonde havde særligt fokus på at forklare os om sporten som politisk virkemiddel i antikken og under fascismen.

Vi så i denne sammenhæng det italienske kongepalads, Colosseum og det olympiske stadion. Siden vores to idrætslærere var med på turen, snød de os selvfølgelig ikke for frivillig deltagelse i morgenløb. Den sidste dag aftalte vi at spise fælles middag sammen med lærerne, for dem der havde lyst. Der var stor tilslutning til spisningen på en rigtig hyggelig restaurant, og vi nød det alle sammen. Pludselig var de 4 dage gået, og vi skulle hjem igen til skolen – med forsinkelser var vi hjemme i København om aftenen.