Nye tal fra CEPOS viser, at Niels Steensens Gymnasium ligger på en national tredjeplads hvad angår løftevnen sammenlignet med alle landets cirka 150 almene gymnasier. Løfteevnen viser, hvordan eleverne på en given skole klarer sig sammenlignet med, hvordan man skulle forvente, at de ville klare sig ud fra forældrenes baggrund.

CEPOS gennemfører analyser af løfteevnen på de almene gymnasier i hver af Danmarks 98 kommuner og offentliggør resultatet på sin hjemmeside i en tabel.  Skolernes evner til at sikre eleverne et bedre afgangsresultat end forventet ud fra deres socioøkonomiske baggrund udtrykkes med et tal, og jo højere tallet er over nul, jo bedre er skolen til at udvikle eleverne fagligt. For årene 2017-18 ligger NSG med tallet 0,3 på en delt tredjeplads med fem andre gymnasier. Det vil sige, at NSG gennemsnitligt formår at løfte eleven lidt under en halv karakter højere end forventet.

”Jeg er utrolig glad for den fine placering på CEPOS’ liste”, sige rektor Lise Baadsgaard Jepsen. ”Vi roser os af vores høje faglighed her på skolen, men disse tal viser, at vi også forstår at løfte nogle af de svagere elever. Og det er helt i tråd med vores værdier som jesuiterskole. Alle skal have en chance, og hvis eleverne selv vil, vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dem til et godt resultat.”

Du kan finde CEPOS’ tabel over undervisningseffekt på de almene gymnasier her.

Af Andreas Rude