NSG i Go' morgen DK 3

Trods mørke og kulde stod Valerie de Ferranti 8.c, Victor Theil 9.b og Victor Lantau 3.b rigtigt tidligt op onsdag den 2. november. For sammen med rektor Lise Baadsgaard Jepsen var de inviteret i Go’ Morgen Danmarks studie i Tivoli kl. 7.10 for at fortælle om deres deltagelse i pavemessen i Malmø dagen før. Og det var overhovedet ikke svært at sætte ord på.

 ”Det var en kæmpe oplevelse” sagde Valerie, mens de andre nikkede med. Det var stemningen, fællesskabet og det historiske vingesus, der havde fæstnet sig hos eleverne fra grundskole og gymnasium. Stort var det også at være kun cirka 30 meter fra den karismatiske og populære pave og at kunne følge ceremonierne på nærmeste hold.

NSG i Go' morgen DK 2 

Alle havde taget pavens budskab om forsoning mellem de kristne kirker med hjem.

20161101-pavemessse-0206-crop

 ”Vi er en skole, der lægger stor vægt på respekt og tolerance,” sagde Lise Baadsgaard Jepsen. ”Derfor er Frans også en pave efter mit hjerte. For ham handler det ikke så meget om, hvad man må og ikke må. Det handler om kristendommens centrale budskab: næstekærligheden.”

 ”Og så er det stort, at han er den første pave, der også er jesuit. Niels Steensens Gymnasium er en jesuiterskole, og de værdier, som Frans står for, prøver vi at føre ud i livet hver dag,” tilføjede NSG’s rektor.

NSG i Go' morgen DK 1