To lærere og femten elever fra Niels Steensens Gymnasiums partnerskole i Beijing, The High School Affiliated to Renmin University (RDFX), er på genvisit på NSG i disse dage indtil den 28. august. NSG’s gymnasieelever med kinesisk har hvert år stor glæde af deres besøg hos RDFZ, og alle sejl er sat til for, at vores kinesiske gæster skal få sig en oplevelse for livet i Danmark.

Sidst men ikke mindst får de kinesiske elever en smagsprøve på dansk familieliv, for de bor alle hjemme hos en af vore egne elever. Det prøver de danske elever også, når de besøger Beijing, og at dømme efter deres reaktioner er det noget af det bedste ved turen – også selvom maden kan forekomme fremmedartet.

For rektor Lise Baadsgaard Jepsen er der ingen tvivl om, at det at være både gæst og vært i det kinesiske udvekslingsprogram er noget, der udvider horisonten hos såvel danske og kinesiske elever. Dertil kommer, at NSG som jesuiterskole har en særlig forbindelse til Kina.

”Jesuitterne byggede i det 16. århundrede bro mellem Kina og Vesten. De kom som missionærer og videnskabsmænd og fik adgang til kejserhoffet og de mest indflydelsesrige mandariner,” fortalte hun de kinesiske elever. 

 

 

Andreas Rude