”Hvor mange af jer er allerede bloddonorer?” Sådan spurgte Frederik og Flemming fra Bloddonorer i Danmark ud i Englesalen den 2. april, da gymnasiet var til morgensamling. Kun et par hænder viste sig. Men da makkerparret så spurgte, hvor mange der måske kunne tænke sig at blive bloddonorer, kom der mere bevægelse blandt klasserne, og langt flere hænder skød op.

At give blod handler om at redde menneskeliv, og hver gang man hører en ambulance, er der en god chance for, at der skal bruges blod, fik vi at vide. Og blod kan ikke fremstilles kunstigt. Det skal komme fra donorer. Når man er fyldt 17 år, kan man give blod, og det bakker NSG op om. For det er i overensstemmelse med vore værdier om at hjælpe hinanden, om at vise ansvar og gøre en forskel.

Det er nemt at registrere sig som bloddonor. Nogle elever gjorde det hos Frederik og Flemming i spisefrikvarteret i gymnasieloungen. Men ellers går man bare ind på bloddonor.dk/ og tilmelder sig. Held og lykke til Frederik og Flemming med deres kampagne, og tak fordi de lagde vejen forbi NSG.x

Af Andreas Rude