Plastikforurening i Middelhavet, Australiens urbefolkning, nordisk samarbejde og verdens grundkøkkener. Det var blot nogle af de emner, der blev taget under behandling i uge 4, 19.-23. januar, da NSG blændede op for dette års emneuge. I løbet af de fem dage arbejdede elever og lærere i grundskole og gymnasium med at udvælge netop deres vinkel på et meget bredt emne og forberede plancher, modeller og smagsprøver for at vise, hvad de var nået frem til.

Emnet fængede, og det er i grunden ikke så underligt på en skole, hvor mange forskellige nationaliteter og kulturer er repræsenteret på begge ideer af katederet. Nysgerrigheden overfor det fremmedartede og det uvante er også til stede i den almindelige undervisning, ligesom studierejser udvekslingsture til NSG’s partnerskoler indenfor og udenfor Europa er en fast del af skolens liv. Hvad enten man går i 7. klasse eller 2.g, er det en selvfølge at møde mennesker uden for Danmark med åbenhed og interesse.

Emneugen kulminerede om fredagen med besøg i klasseværelserne af forældre og skolens elever til præsentation af udstillinger, små foredrag og videoer. Snakken gik livligt, og heldigvis var der også masser af tid til, at klasserne kunne gå besøg hos hinanden. Dommerkomiteen med rektor Lise i spidsen, der skulle uddele præmier til de bedste udstillinger, kom på hårdt arbejde. Faktisk endte de med at måtte udvide kredsen af vindere, der blev belønnet med muffins.