Ikke al undervisning behøver at foregå på sædvanlig vis – og da slet ikke i tysk. Sidst i oktober mødtes tyskholdet i 2.g til film- og hyggeaften på skolen med medbragt mad.

Vi havde forandret klasseværelset en del, så vi lå på tæpper og fatboys på gulvet. Dernæst stod tysklæreren for lidt underholdning i form af en gave, som var en papkasse i en papkasse i en papkasse etc., hele tiden med en overskrift på såsom “til den, som er en god ven”… “til den, som gør noget godt for andre”, osv. En person fik den og skulle give den til én, som passede på beskrivelsen og begrunde valget. På den måde fik vi givet hinanden en del ros og fik endnu engang blandet tyskholdet, som jo består af elever fra fire forskellige klasser.

Som optakt til filmen ”Das Leben der Anderen” (De andres liv) fra 2006 om overvågning og kontrol i det gamle Østtyskland (DDR) holdt vores tyske praktikant Hedwig et oplæg omkring ”Anekdokter fra DDR”. Hedwig er fra Dresden og hendes mor er vokset op i DDR. Hun fortalte blandt andet om “Westfernsehen”, “Leipzig Demonstrationen”, “Reiseerlaubnis”. På tysk – og alle forstod naturligvis alt!

Hedwig havde også medbragt DDR’s “Nutella”, som jo ikke hed Nutella, men “Nudossi” og havde et enormt fedtindhold. Derudover havde hun andre typiske “DDR-mærker” med – kage og chokoladeknapper.

Vi havde også fint besøg af Hedwigs gode tyske veninde og hendes to tyske kusiner, som ikke havde set filmen før og syntes, at den var meget realistisk – næsten fór realistisk.

Af Sannie Engberg Arnhild, gymnasielærer