Samfundsfag A og Engelsk A

Den samfundsfaglige linje 

Dette er studieretningen for dig, der interesserer dig for det samfund, du er en del af og ønsker at være bedre klædt på til at kommunikere med den. Her vil du komme til at arbejde med tre hovedområder: politik, økonomi og sociologi.

Du får indblik i de økonomiske magtforhold og forbindelserne mellem det danske samfund og verden udenfor. Samspillet med engelsk giver dig internationalt udsyn, og du lærer at udtrykke dig sikkert og flydende. Her får du en afgørende fordel på din videre vej gennem uddannelsessystemet.

Valgfag på den samfundsfaglige linje

På den samfundsfaglige linje skal du vælge to af følgende valgfag:

Tysk A, Fransk A, Matematik A, Billedkunst B, Musik B, Mediefag B, Dramatik B, Idræt B, Religion B, Psykologi C, Informatik C, Latin C, Filosofi B og Filosofi C.

Hvis du vælger Kinesisk A eller Spansk A som 2. fremmedsprog, bortfalder dit ene valg.

Desuden skal du vælge biologi, fysik eller naturgeografi på B-niveau.

A-niveau fag Biologi A Valg A Valg A/B/C
B-niveau fag Biologi B Kemi B Matematik B
C-niveau fag Biologi c Kemi c Valg A/B/C

Hvilke uddannelser giver studieretningen adgang til?

Brug vores studieretningsfolder til at læse videre og at se hvilke uddannelser studieretningen giver mulighed for.

Få desuden overblik over mulighederne på Adgangskortet hos Uddannelses-guiden

 

Hop til vores andre studieretninger…

MATEMATIK A, FYSIK B OG KEMI B

Lys og farver, stjerner og galakser, kvarker og sorte huller – Denne studieretning er for dig, der er nysgerrig efter at finde ud af, hvordan verden er bygget op, og hvordan den kan forklares.

BIOLOGI A OG KEMI B

Denne studieretning har fokus på samspillet mellem biologi og kemi for at forstå grundlæggende biologiske processer – fra molekyler over celler til individer og videre til økosystemer.

MUSIK A OG MATEMATIK A

Kreativitet og logik går hånd i hånd på denne studieretning. Matematikken forklarer musikteorien, og vi kommer tættere på musikkens kerne, nemlig lyd.

SAMFUNDSFAG A OG MATEMATIK A

Denne studieretning henvender sig til dig, der gerne vil vide mere om den sociale og politiske verden, der omgiver os: fra Christiansborg til EU, fra velfærdsstaten til illegale migranter.

SAMFUNDSFAG A OG ENGELSK A

Dette er studieretningen for dig, der interesserer dig for det samfund, du er en del af og ønsker at være bedre klædt på til at kommunikere med den. Her vil du komme til at arbejde med tre hovedområder: politik, økonomi og sociologi.

ENGELSK A, SPANSK A OG TYSK B/FRANSK B

Interesserer du dig for sprog, kulturforståelse og identitet? Den internationale linje er studieretningen for dig, som har mod på at give dig i kast med en globaliseret verden i hastig forandring.

ENGELSK A, KINESISK A OG TYSK B/FRANSK B

Dette er studieretningen for dig, som har interessere for sprog og internationale forhold. Du kommer tættere på det fremstormende kinesiske samfund og lærer at kommunikere på kinesisk.

LATIN A OG GRÆSK A

Her bliver stillet skarpt på den sproglige og kulturelle baggrund for vores civilisation. Med latin, græsk og den antikke kultur åbner man konstant døre og vinduer mod resten af verden.

MUSIK A OG ENGELSK A

Denne studieretning er til dig, der gerne vil være rigtig god til engelsk og samtidig ønsker at udvikle dine kreative talenter gennem musikken.