Elev på NSG

I vores gymnasieafdeling har vi 3-4 klasser på hver årgang og cirka 250 elever i alt.

NSG tilbyder dig en uddannelse med engagerede lærere, mange internationale aktiviteter og et stærkt sammenhold mellem eleverne på tværs af klasser og årgange. En skole hvor den enkelte elev bliver set.

Læs mere om os på siden herunder og hør hvad eleverne siger.

  • Faglighed og fællesskab
  • Blik for den enkelte elev
  • International profil
  • Refleksion
  • Kinalinje

STUDIERETNINGER

Vores studieretninger

Faglighed værdier retræter

Faglighed, værdier og retræter

Faglighed

NSG vægter fagligheden højt. Men som en katolsk skole grundlagt af jesuiterordenen ligger det i vores DNA, at eleverne ikke bare uddannes til glæde for sig selv men til gavn for hele samfundet – til at være ”men and women for others”, som vores engelske søsterskoler udtrykker det.

Værdier

Målet er at give eleverne mulighed for at bruge deres evner og at give dem det bedste grundlag for det videre uddannelsesforløb efter gymnasiet. Vi har en stærk tradition for at fokusere på den enkelte elevs behov, hvad enten man trænger til en hjælpende hånd med lektierne eller til ekstra faglige udfordringer.

Retræter

Personlig refleksion er også et vigtigt tema på skolen. Derfor kommer alle klasser årligt på retræte i Nordsjælland, hvor eleverne trækker stikket ud et par dage og tænker over, hvad de vil med deres liv. Retræterne er også en god anledning til sammen at tænke over klassens fællesskab, og de store emner, der ellers fylder i hverdagen: klima, nødhjælp og flygtninge og meget andet.

Hvem var Niels Steensen?

Niels Steensens Gymnasium er opkaldt efter den danske naturvidenskabsmand og teolog Niels Steensen (1638-86). Han var født i København men foretog flere studierejser ud i Europa og tilbragte mange år I Firenze.

Niels Steensen var en fremragende anatom, der efter grundige studier kunne påvise, at hjertet er en muskel.

Hans beskrivelse af helt fundamentale videnskabelige forhold betød også, at han i dag regnes for geologiens og krystallografiens grundlægger.

For Niels Steensen var naturvidenskaben en vej til at forstå, hvem Gud er. I 1667 konverterede han til katolicismen og besluttede sig efter en årrække til at blive præst. I 1677 blev han udnævnt til apostolisk vikar for Nordtyskland og Skandinavien med titlen biskop af Titiopolis. 1988 blev Niels Steensen saligkåret i Rom af pave Johannes Paul II.

International profil

International profil

Udveksling i USA

NSG har et godt samarbejde med to high schools i Kentucky, som vi hvert år tager over og besøger. Alle elever i 2.g, uanset studeretning, har mulighed for at deltage på turen, som ligger samtidig med de andre studieture omkring efterårsferien.

Turen starter med fem dage i New York, hvor eleverne suger storbyatmosfæren til sig og ser highlights på The Big Apple. Derefter går rejsen videre til to ugers skolegang og oplevelser hos de amerikanske værtsfamilier. Her oplever eleverne en amerikansk teenagers hverdag.

Sprogrejser

I foråret i 2.g har alle elever mulighed for at komme på sprogrejser og opleve, hvad de europæiske storbyer har at byde på kulturelt. Med fransk tager eleverne til Paris, med tysk til Hamburg eller Berlin og med spansk til Barcelona.

Desuden har eleverne på kinesiskholdet mulighed for at deltage i 14 dages udveksling med vores partnerskole i Beijing.

Hvad siger eleverne om NSG?

Hvad siger eleverne om NSG?

At vælge Niels Steensens Gymnasium var for mig at få opfyldt alle de krav, jeg havde til et gymnasium. Fagligheden er i højsædet, og det kan mærkes på de engagerede lærere, som er til stede, og som ser én. Vi skal alle ud på en rejse, som kan gøre os rede til det voksenliv, som kommer lige om lidt – men der er også en mulighed for den fordybelse og refleksion, som også skal til.

Sarah Moth Lund
Elev på NSG gennem syv år

Vi har udviklet os meget siden den første skoledag. Vi har skulle lære at takle den usikkerhed, der hører til ungdommen, og at navigere sikkert i livet med dets mange forskellige fællesskaber. Vi har fundet styrken til at stå frem og stå inde for, hvem vi er, og hvad vi mener. Men det er særligt balancen mellem at være os selv og det at indgå i et fællesskab, være der for andre og skabe meningsfulde relationer, som vi har skulle finde.

Anna Bertoli student 2020
Uddrag af Annas dimissionstale

Vil du vide mere...

Hvis du gerne vil vide mere om Niels Steensens Gymnasium er du velkommen til at kontakte os. I den udstrækning coronarestriktionerne tillader det, arrangerer vi besøgsdage.

Du kan også kontakte skolen sekretariet, hvis du har spørgsmål.

Sådan bliver du optaget i gymnasiet på NSGKontakt os