Vi har været så heldige, at få lov til at komme på besøg på Experimentarium inviteret af DONG Energy.

Det var en god oplevelse, og vi kunne alle tage noget med hjem.

Vi startede med at lære om, hvordan man kunne spare på energien, ved at vi blev delt op i nogle grupper med hver vores lejlighed. I vores lejlighed skulle vi installere forskellige elektroniske apparater, som vaskemaskine, fjernsyn, køleskab, osv. Vi skulle bare vælge ud fra vores egne drømme og behov. Da vi havde gjort det, så vi hvor mange volt det hele kom op på, og hvor meget strøm vi brugte.

I næste opgave skulle vi så installere apparaterne i lejligheden igen, men nu skulle vi tænke over, hvor vi kunne skære ned og spare på strømmen. Måske behøvede vi ikke to fjernsyn og en tørretumbler, men nøjes med en bærbar computer og et tørrestativ.

Når man skærer ned på brugen af elektronik, så falder bruges af volt også, og det er godt. På den måde kunne vi se forskellen, og overveje hvordan vi hjemme kan spare. Vi tror det gik op for os alle sammen, hvor nemt man egentlig kan spare på energien ved at tænke alternativt.

Bagefter blev vi sendt ud på missioner, hvor vi skulle finde ud af, hvordan de forskellige energiformer virker, så vi nu ved, hvordan vandenergi, solenergi og vindenergi virker.

Tak til DONG Energi og Experimentarium. Nu er vi energieksperter.

Cecilia Sapru, Jasmin Mohammad Al Daghistani 6.a og Eva Engell