Mandag d. 8. oktober mødtes 6.c under uret på Hovedbanegården. Målet var en todages introtur til Danmarks ældste købstad Ribe, der ligger helt ovre ved den jyske vestkyst. Humøret i toget var højt, trods lærernes mobilforbud, og der blev spillet kort i fire stive timer.

I Ribe blev vi indlogeret på Danhostel og blev grundigt orienteret om ordensreglementet.

Vandrehjemmet lå kun fem minutter fra centrum, så vi gik en tur til domkirken. Her så vi bl.a. Carl Henning Pedersens smukke mosaikker, som vi havde arbejdet med i billedkunst op til turen. Desværre var tårnet under ombygning, så vi gik glip af den imponerende udsigt over marsken.

Om aftenen gik vi tur i mørket med byens vægter, der iklædt uniform og med lanterne og morgenstjerne fortalte medrivende historier og skrøner om byens spændende fortid.

Hele tirsdagen blev brugt på Ribe Vikingecenter, et levendegjort museum med rekonstruerede bygninger fra vikingetiden. Her blev vi vist rundt og så smeden smede søm, smykkemageren lave glasperler og tømreren tilhugge planker. Senere var der mulighed for at lege gamle lege og hamre træsøm. Til sidst var der falkoneropvisning, hvor flere fra klassen fik lov til at holde en ugle. En Harrier Hawk og en marokkansk jagthøg gav også en fantastisk opvisning i deres jagtteknik.

Om aftenen ville vi ud at se ”Sort Sol” i engområdet syd for Ribe, men desværre var stærene gået til ro i sivene et kvarter før, vi ankom. Til gengæld oplevede vi en blændende smuk solnedgang.

Senere hyggede vi i opholdsstuen med chips, saft og flere brætspil. Her blev vi også, næsten, enige om at forsøge os med Sort Sol igen onsdag morgen. Så kl. 6.20 onsdag morgen gik 27 trætte elever og lærere ud i den mørke tåge på jagt efter stære. Endnu engang snød fuglene os og stod ikke op, før vi blev nødt til at gå tilbage til vandrehjemmet til morgenmad, madpakkesmøring og oprydning.

Toget gik 12.31 tilbage til København, hvor en flok glade, men trætte børn vendte sikkert hjem til hovedstadens pulserende liv.

Af Lotte Arberg, grundskolelærer